Dziś przepis na naprawdę sycącą sałatkę :-) Podpatrzony w książce Nigella ekspresowo. Mój dodatek idealny do tej sałatki? Zdecydowanie parmezan. Idealnie komponuje się z tuńczykiem i pietruszką.
Uwaga, prośba :) Zanim przejdę do przepisu - jeśli macie czas, wypełnijcie proszę ankietę. Dzięki!
Uwaga, prośba :) Zanim przejdę do przepisu - jeśli macie czas, wypełnijcie proszę ankietę. Dzięki!
Składniki:
- 1/2 czerwonej cebuli
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
- oliwa
- 2 średnie puszki tuńczyka
- 1-2 puszki białej fasoli
- spora garść świeżej pietruszki
- parmezan do posypania
Cebulę obrać, posiekać, przełożyć do miski. Zalać sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Polać oliwą. Tuńczyka i fasolkę odsączyć z zalew, dodać do cebulki. Wymieszać porządnie widelcem. Pietruszkę posiekać, wmieszać do sałatki. Przełożyć na talerze, posypać parmezanem, ew. ozdobić dodatkową pietruszką.
Smacznego :-)
Poniżej macie szybką ściągę z kolejnością składników:
Szybko i dużo białka, moje klimaty.
OdpowiedzUsuńMoje również :-) Widać Kraków tak lubi!
Usuń